Fazant met béarnaise

Fazantfilet is een heerlijk sappig stukje gevogelte. Ideaal tijdens de feestdagen! We maken er een heerlijke béarnaisesaus bij. Serveer met kroketjes of gratin dauphinois.

Ingrediënten

AANTAL PERSONEN: 4
4 fazantenfilets (met vel)
400 gr snijbonen
12 kleine aardappelen
100 gr ongezouten boter
3 el gehakte dragon
1 el fijngeraspte citroenschil
peper – zout
 
2 sjalotten
1 dl dragonazijn
1 dl witte wijn
1 dl water
3 eierdooiers
100 gr boter (gesmolten)
3 el gehakte dragon
peper – zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Kook de aardappelen totdat ze bijna gaar zijn.

Meng de zachte boter met dragon, citroenschil, zout en peper in een kleine kom. Breng dit mengsel onder de huid van de fazantenfilets aan.

Giet de aardappelen af en snijd ze in partjes.

Leg de fazantenfilets en aardappelpartjes op een bakplaat en plaats deze in het midden van de oven. Bak ze gedurende 15 minuten.

Kook ondertussen de boontjes in gezouten water tot ze beetgaar zijn.

Maak intussen de bearnaisesaus: Pel de sjalotten en snijd ze grof. Breng de sjalotten, dragonazijn, water en witte wijn aan de kook en laat het inkoken tot een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid. Zeef het mengsel en laat even afkoelen. Meng de eidooiers en voeg drie dopjes van het opgevangen vocht toe. Klop de eidooiers au bain-marie luchtig. Haal de pan van het vuur en klop beetje bij beetje de gesmolten boter erdoor. Voeg tot slot de gehakte dragon toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren: Serveer de krokante fazant met de geroosterde aardappelen, snijboontjes en bearnaisesaus.

Share this recipe:

Nog suggesties..