Reestoofpotje

Houd je van stoofgerechten met rundvlees? Probeer dan eens een reestoofpot. De kans is groot dat je dit net zo lekker vindt, en als je een runderstoofpot kunt maken, dan lukt dit je ook.

Ingrediënten

AANTAL PERSONEN: 4
  •  1 kg reestoofvlees, in grove blokjes
  •  2 uien, gesnipperd
  •  2 teentjes knoflook, gehakt
  •  1 kleine winterpeen, geschild en in stukjes
  •  1 pastinaak, geschild en in stukjes
  •  1 stengel bleekselderij, in stukjes
  •  150 gram kastanjechampignons, in kwarten
  •  350 ml wildfond
  •  250 ml rode wijn
  •  2 laurierblaadjes
  •  2 kruidnagels
  •  4 jeneverbessen
  •  2 takjes tijm
  •  1 takje rozemarijn
  •  2 plakken ontbijtkoek, in stukjes
  •  boter om in te bakken
  •  zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een grote braadpan en laat het lichtbruin worden. Bak het vlees in twee porties rondom bruin en haal het vervolgens uit de pan. Fruit in hetzelfde vet de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg daarna de overige groenten en kruiden toe en bak deze kort mee.

Doe het vlees terug in de pan bij de groenten. Schenk de wijn en wildfond erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de stoofpot vervolgens op een laag vuur minstens drie uur zachtjes pruttelen.

Wanneer het vlees mals is, voeg je de ontbijtkoek toe. Laat deze meekoken totdat de koek volledig is opgenomen, zodat de saus mooi bindt. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Je kunt de hertenstoofpot gerust een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

Geniet ervan aan tafel!

Share this recipe:

Nog suggesties..