Korte keten

Geen import uit Polen, Argentinië of Nieuw-Zeeland, maar (h)eerlijk wild uit onze eigen natuur. Wildax staat voor eerlijk, lokaal en duurzaam wild vlees, van de jager tot aan jouw deur.

Still 2024-09-21 103202_2.23.1

Jager bejaagt wild 
De jager oogst het wild in onze Belgische bossen

 

Wild wordt opgehaald met koelwagen
Wij halen het wild op met onze koelwagens en brengen het naar onze gekoelde bewaarruimte waar het gekeurd zal worden op voedselveiligheid

Besterven van karkas
Om de optimale kwaliteit van het vlees te bereiken, laten we het wild enkele dagen hangen in een goed geventileerde koelcel. We laten de pels (of pluim) er aan zodat het vlees niet uitdroogt. In dit proces breken enzymen de vezels in het vlees af, wat de zuurgraad verlaagt en het vlees malser maakt. Dit is de belangrijkste schakel in de keten om de kwaliteit te optimaliseren en wij hechten hier veel belang aan.

Versnijden tot afgewerkte producten
In de atelier worden de verschillende delen van het karkas versneden tot afgewerkte producten voor de consument zoals filet, steaks en ragout. Van het snijvlees wordt er wildpaté gemaakt”

Verpakken en etiketteren
Vervolgens worden de producten netjes verpakt en geëtiketteerd met naam en houdbaarheidsdatum

Still 2024-09-21 103202_2.54.1
Still 2024-09-21 103202_2.58.1

Bestelling maken voor de klant
We maken het door u gekozen wildpakket klaar om uit te leveren

Gekoelde levering aan huis
Op vrijdag of zaterdag wordt het wildpakket bij jou aan de deur geleverd.

Het proces