Over ons
Belgische natuurproducten afkomstig van wilde dieren die in vrijheid leven. Van herten tot wilde zwijnen en eend. Hun natuurlijke dieet bestaat voornamelijk uit mossen, paddestoelen, grassen, knoppen en jonge scheuten van bomen, bladeren en kruiden. Een gevarieerd menu en dat proef je terug in het vlees.
Over Wildax
Ik ben Axel. Natuurliefhebber, jager en oprichter van Wildax. Wij leveren Belgisch wild vlees van jager tot consument. Al van kleins af aan heb ik een diepe connectie met de natuur en de jacht. Zelf opgegroeid met het eten van wild van eigen bodem, ontdekte ik hoe bijzonder het is om dat vlees zo puur te kunnen consumeren.
Daarom wil ik via Wildax het vlees van wild dat vrij en natuurlijk in onze Belgische bossen leeft bij jou thuis leveren. Geen import uit Polen, Argentinië of Nieuw-Zeeland, maar (h)eerlijk wild uit onze eigen natuur. Wildax staat voor eerlijk, lokaal en duurzaam wild vlees, van de jager tot aan jouw deur.
Onze filosofie
Wild vanuit de Belgische bossen is een natuurlijk product om trots op te zijn.
De dieren groeien in alle vrijheid op in het gebied en planten er zich succesvol voort. Maar om onherstelbare schade aan de kwetsbare natuur te voorkomen dient de populatie in de hand gehouden te worden.
Dit wild wordt geoogst. Daarmee wordt het ‘natuurlijke’ evenwicht zo goed mogelijk bewaard. De herkomst van het wild is traceerbaar en het dier wordt van kop tot staart gebruikt.
Seizoensgebonden
Een terroirproduct zoals wild uit de Ardennen komt het beste tot zijn recht in het juiste seizoen.
De jacht op hert, ree en everzwijn start in de Belgische Ardennen op 1 oktober. De jacht op haas en fazant start op 15 oktober. Voor de ultieme verfijning van Belgisch wild, is geduld tot het seizoen (weer) begint essentieel.